Artificial Creatures

Omschrijving – Wat zijn artificial creatures?
Artificial Creatures is een onderwerp waarbij het vooral gaat om het geven van emoties aan een computer waardoor het lijkt alsof ze gevoelens hebben. Tegenwoordig kunnen Artificial Creatures gebruikt worden om mensen te helpen. Artificial Creatures zijn niet alleen machines/apparaten die omgaan met het dagelijkse leven van mensen, maar ze bestaan tevens als een computer programma die je op een scherm kan zien. 

Homeostasis model
Bij het maken van een homeostasis-model ga je uit van verschillende behoeften van het apparaat. Dit model is een gebeurtenis wanneer computer gestuurde voorwerpen een balans kunnen vinden tussen verschillende factoren en deze balans kunnen behouden. Bij het maken van het model worden de acties bedacht die het apparaat uitvoert en de externe prikkels die het ontvangt en welke invloed dat heeft op de behoefte. Daarnaast gaat dit onderwerp over voorwerpen die emoties overbrengen.

Opdracht – Printer
Voor deze opdracht die bij de topic artificial creatures hoort heb ik gekozen voor de printer. De printer is toch wel een goede vriend van mij. De meeste tijd staat hij niks te doen, maar als ik hem nodig heb is hij er altijd voor me. Al zijn daar wel verschillende onderdelen essentieel voor. Een printer heeft volgens het homeostasis model het volgende nodig: inkt, papier en stroom. Wanneer deze 3 zaken niet aanwezig/werkend zijn zal de printer je ten alle tijden in de steek laten.

Inkt
Wanneer de inkt bijna op is zal de printer je meteen een melding geven. In de meeste gevallen kun je dan nog in zwart wit printen. Wanneer de inkt volledig op is, zal je niet meer kunnen printen. 1 van de 3 basisbehoeften is leeg en je kunt de printer meteen niet meer gebruiken.

Papier
Wanneer het papier op is, is de printer ook niet meer te gebruiken. De printer kan dan nog wel printen, maar heeft niks om de informatie op af te drukken. De printer zal gelijk een melding naar de computer/laptop enz. sturen om kenbaar te maken dat het papier bijgevuld zal moeten worden.

Stroom
In de laatste toestand zijn de inkt en het papier op pijl, maar krijgt de printer geen stroom. In dit geval zal de printer niks doen. Een printer heeft stroom nodig om zijn taken uit te voeren. Er zal ook geen melding komen.

In bovenstaande gevallen is te zien dat alle 3 de onderdelen van het homeostatis model essentieel zijn om de printer je werk te laten doen. De verschillende niveaus van dit model zijn belangrijk om balans te houden en te blijven functioneren.

Reflectie
Deze topic vond ik minder interessant dan de vorige topics. De vele voorbeelden waren wel leuk om te zien, maar ik kwam zelf minder snel tot gave ideeën. Ik merkte dat ik bij de vorige topics sneller werd getriggerd door de voorbeelden. Anderzijds denk ik wel dat deze topic toekomst heeft. Ik denk dat in de toekomst artificial creatures enorm kunnen helpen in de samenleving. Een computer is bijna even slim als de mens en kan daardoor veel betekenen voor de toekomst. Er kan geld bespaard worden door robots in te voeren in plaats van mensen of het maakt kinderen/ouderen/mensen met een beperking etc. socialer door te praten met een robot.