Product

De afgelopen twee weken heb ik in de Maakhaven aan een playful interaction gewerkt. Een playful interaction is een interactie met of tussen personen en een computer gestuurd systeem. Middels playful interactions probeer je mensen te kunnen motiveren middels de kracht van spel. Door mensen op een leuke en speelse manier te motiveren zullen zij taken sneller uitvoeren.
Aan mij de taak om in twee weken tijd (met 4 studiegenootjes) een playful interaction te ontwerpen. Mijn voorkeur ging uit naar het ontwerpen van een product die saaie/dagelijkse dingen leuk maakt.
Uiteindelijk heb ik met mijn projectgroepje de ‘play-pot’ gemaakt. Deze interactie maakt toiletteren een leuke bezigheid. Want ja, wat doe je eigenlijk als je op de wc zit? Een beetje op je telefoon je Facebook checken? Voor je uit staren? Dit moet toch leuker kunnen zijn?
Om deze reden hebben wij de playpot ontworpen. De playpot is een wc pot met een bestuurbaar spel. Dit spel is te bedienen met je voeten. Onder de toiletmat zitten 2 pendalen die in verbinding staan met een beeldschermpje dat voor je te zien is. De pendalen worden aangestuurd middels Arduino. Het spel dat je kunt spelen is het dino spel.
Met je rechtervoet laatje de dino springen en met je linkervoet laat je de dino duiken.
Of het mogelijk is om tegelijk je behoefte te doen en het spel te spelen zal zich in de praktijk uit moeten wijzen. Je wordt in ieder geval voldoende geëntertaind.
In onderstaande foto’s is het proces en de playpot te zien!